Nu face vantu la pom ce face femeia la om

Da. Nu pot sa ma opresc din scris… desi am zis ca o sa fie ultima postare pe blog, nu se poate, nu merge. Trebuie sa scriu, sa ma descarc, sa vorbesc singur.

Hai sa va spun o poveste despre femei… ceva ce am invatat pana acum, la aproape 29 de ani. Mi-a luat ceva timp sa inteleg, dar acum parca it makes more sense.

Stii vesnica discutie despre “cum sa intelegem femeile”? Imaginile alea cretine cu carti de 5000 de pagini despre cum sa intelegi femeia,… discutiile intre noi, barbatii, care ne intrebam ca prostii unii pe altii “ba, ce vor frate femeile astea?!”

Ma…. voi realizati ca acest “quest for knowledge” este cautarea pietrei filosofale a relatiilor interumane? Va dati seama ca au fost filosofi, poeti si regi care s-au chinuit sa inteleaga acelasi lucru si n-au inteles nimic? Si pe bune ca n-au inteles nimic, si n-o sa intelegem nici noi, pentru ca nu este ceva de inteles… nu este ceva clar, ceva fix, pe care sa-l intelegi si sa-l cunosti. Este ceva in continua schimbare.

Va sa zica… femeile sunt atat de schimbatoare, de confuze si de nemultumite incat orice ai face, orice ai zice, orice ai gandi, nu vei putea niciodata sa tii pasul. Nici ele nu stiu ce vor, deci nici noi nu vom sti. Ne vom invarti in cerc sa niste idioti incercand sa intelegem ceva care, pana la urma, nici nu mai e treaba noastra. E treaba lor, ele trebuie sa stie ce vor… dar nu stiu, asa ca mai bine ne vedem de ale noastre.

Sunt lucruri in viata asta mult mai importante decat a intelege femeia de langa tine. E normal sa o placi, sa o respecti, sa o iubesti… dar daca iti propui sa o si intelegi, deja exagerezi. Asta n-o sa reusesti, asa ca fa-ti si tu treaba, fii ok cu ea cat se poate, ofera ce ai. Daca nu-i convine, las-o in pace. Nu suntem aici sa facem pe plac altora. Scopul nostru nu este de a indeplini dorinte, cum ar fi geniul din lampa (si ala, saracul, poate indeplini doar 3 dorinte… nu 1000).

Repet.. sunt lucruri mai importante de facut in viata decat sa te chinui si sa-ti bati capul sa intelegi ce vor femeile. Nu mai este problema ta ce vor ele, este problema lor… daca nu stiu ce vor, asta e. Tu ca si barbat ai datoria de a-ti vedea de treaba, de a-ti traii viata si de a te dezvolta. Nu-ti pierde timpul ca un fraier incercand sa oferi tot ce cere. Ofera ce poti.. ce nu poti, asta e, nu te stresa. In viata sunt lucruri mai importante de facut decat sa stai sa sufli in curul uneia. Rolul tau nu este de a-i oferi pe tava tot ce-i trece prin cap. Trebuie sa-i fii partener si prieten, nu sponsor si mentor si tata si iubit si bodyguard si mama si sora si bona.

Nu-ti mai pune problema ce vor… ca nu vei sti. Nici ele nu se inteleg si nu stiu ce vor cu adevarat. Sunt sucite. Si noi ne batem capul ca prostii in loc sa ne vedem de viata si sa ne doara-n pula. Ne complicam singuri viata daca incercam sa deslusim astfel de mistere… despre femeie, Dumnezeu si viata dupa moarte sa nu-ti pui intrebari. Bate-ti capul cu ceva care sa te faca pe tine mai bun si sa-ti faca tie mai bine, nu ceva care sa-i faca ei bine si sa fie tot nemultumita.

Gata. Asta-i strict parerea mea. Doamnele, domnisoarele, probabil ca vor fi revoltate. Nu-i intentia mea sa va enervez. Eu vorbeam cu ai mei frati de suferinta mentala care isi storc creierii degeaba.

Pruncu, over and out.

54463183_2386065624757875_2870589199562571776_n

Leave a Reply