Un olimpic la religie

Mi-a trimis taica-meu un e-mail cu acest articol – http://www.directproprietar.ro/Mihai-Plea–un-elev-de-16-ani–olimpic-la-Religie–i-explic-unui-ateu-CE-ESTE-DUMNEZEU

Nu stiu de ce mi l-a trimis, dar nu m-am putut abtine sa nu-l comentez. Oamenii sunt atat de spalati pe creier si indoctrinati incat inghit fiecare cacat pe care il primesc.

Tanarul din articol este dovada vie ca predarea religiei (teologiei!!) in scoli este pur si simplu spalare pe creier, in cazul lui o spalare pe creier foarte bine calculata. Programat frumos ce sa creada, ce sa gandeasca, ce sa faca, sub o imagine roz si frumoasa a unei bestii numite Biserica.

Acum, tin foarte mult sa retineti ca NU SUNT: ateu, satanist, anti-crestin, etc.

S-au tot gasit idioti pe blog care sa traga concluzii despre mine dupa ce mi-au citit un articol. Nu fi unul dintre ei!

Sunt un om spiritual, asa cum am fost toata viata. Sunt un om relativ cult, destul de bine informat in privinta religiei, fapt pentru care imi permit sa comentez aberatiile acestui “olimpic la religie”.

Sa trecem la treaba!

“Defineşte ortodoxia ca pe o religie a libertăţii”

Clar ! Esti liber cu siguranta sa alegi cu cine te culci si cand, esti liber sa actionezi conform propriei tale structuri genetice, esti liber sa gandesti in felul tau si nu il stilul in care iti este impus de alti oameni (prin manipulare si chiar amenintare si intimidare) etc….

“Religia nu vine să îngrădească omul cu nimic, nu vine să-l lege de reguli şi de tipare şi să-i spună: doar pe calea asta mergi.”

Religia este exact asta. Prin definitie, religia este “ansamblu de idei, sentimente si actiuni impartasite de un grup si care ofera membrilor sai un obiect de venerare, un cod de comportament, un cadru de referinta pentru a intra in relatia cu grupul si universul”.

Religia este un ansamblu de idei, de traditii, de credinte. Credinta on the other hand, este interpretarea personala a unei idei/conceptii. Eu cel putin vad o diferenta intre acestea.

Religia in general dicteaza ce sa faci, dar in special religia Crestina. Exemple si dovezi sunt multe.

Intrebarea mea este:

Dumnezeu cand a ordonat moartea a milioane de oameni de nenumarate ori asa cum apare in Biblie, ce vroia sa faca? Dar Biserica (atat ortodoxa cat si catolica) ce a vrut sa faca cand a ars milioane de femei degeaba? Dar miile de temple si biblioteci pagane de ce au fost distruse? etc etc etc. We’re taking FACTS, not opinions!

“Dăruieşte sfaturi pentru a petrece o viaţă bună, fără să îngrădească libertatea omului. Dacă este creştin, asta nu înseamnă că omul încetează să fie raţional sau să-şi descopere universul identitar, sau nu înseamnă că extirpă cultura lumească.”

 

Toate argumentele astea nu au nici o legatura nici cu istoria, nici cu Biblia nici cu teologia. Ba mai mult, contrazic ceea ce spune Biblia, ce spune Biserica, ce spune Istoria Crestinismului. Pentru numele lui Dumnezeu, pana si Papa a recunoscut raul pe care l-a facut Biserica in toti acesti ani! Hai sa fim sinceri, oameni buni, si sa nu ne mai mintim unii pe altii. Sa luam adevarul asa cum este, nu cum vrem noi sa-l interpretam ca sa ne fie pe plac. Si Satanismul poate sa zica ca de fapt este o religie a libertatii, ca Lucifer a daruit libertatea si cunoasterea, ca asa si pe dincolo. Ca tot vorbeam de “omul rational”.

“Pot dovedi absolut pe orice cale că Dumnezeu există, dar asta rămâne la nivel teoretic.”

Pe orice cale, dar numai la nivel teoretic.. deci, nu orice cale. Aplauze! Mai departe zicea ca poate sa explice si filosofic. Imagineaza-ti calitatea !

“mă gândesc la ordinea lucrurilor, că nu e firesc să se întâmple aşa”

Nu e firesc pentru ca nu-ti place tie cum suna sau nu e firesc pentru ca asa este construit Universul? Sau, Universul se rezuma la ce vrem noi si se invarte in jurul nostru?

“Şi atunci m-am gândit că tocmai aici intervine voinţa omului, liberul arbitru.”

Deci din cauza liberului arbitru al omului au fost distruse Sodoma si Gomora. Nu? Pai Biblia, cartea ta sfanta, zice ca Dumnezeu a cerut asta. 🙂

“Oamenii se îndepărtează de Dumnezeu, nu mai cred, şi atunci dacă te desparţi de iubire nu mai poţi face fapte de iubire

Bill Gates este ateu, adica nu crede in Dumnezeu. Si totusi, e unul din cei mai importanti filantropi din lume. Sau alti atei care ajuta enorm oamenii nevoiasi. Deci ei nu pot face fapte de iubire. Am inteles.

Discussion

  1. ion
  2. Pruncu

Leave a Reply