Ma pis pe Bookfest

E prima oara cand merg la un targ de carti si prima oara cand merg la Bookfest. Cel putin in cazul Bookfest, e si ultima oara.

Vreau sa spun ca ce se petrece/s-a petrecut la Bookfest 2014 e o tiganie curata. Am batut atata drum pentru cativa lei in minus si un stres incredibil.

Go, it will be fun they said… o sa aiba reduceri, they said… hahahaah. No 😐

Mega Reducerile” de fapt nu exista, sau nu le-am vazut eu. Toate cartile care ma interesau erau EXACT la acelasi pret ca pe site sau cu UN LEU mai putin (ma jur!.. un leu!). De fapt, sunt site-uri care au aceleasi carti nou noute la preturi mult mai mici decat la Bookfest, iar pretul de livrare este de 8 lei si se livreaza in 24 de ore. Cu alte cuvinte, la cele cinci carti pe care mi le-am luat de la Bookfest adaugam doar 8 lei (ca veneau toate odata) si eram scutit de drum lung, imbulzeala si agitatie.

In toate pavilioanele alea, am vazut un singur cosulet cu reduceri la carti, iar acel cosulet era plin de carti de cacat/proasta calitate.

IMAG0405

Pretul cartilor la Bookfest 

magianeoplatonismul

Preturile cartilor pe site

Mai mult, nici macar nu am gasit unele carti care ma interesau de la acele edituri. Am intrebat individul care lucra la stand si zice “pai daca nu e pe raft atunci nu e deloc“… no shit Einstein!

Toate ca toate…. dar pe langa asta, a fost organizat foarte prost.

La fiecare pas ma intampina cineva si imi dadea fluturasi cu reduceri la carti de care nu a auzit nimeni, la edituri de care nu a auzit nimeni, incat am ‘colectionat’ vreo 10 flyere care ma incurcau si nu stiam ce sa fac cu ele… da, pentru ca in toate pavilioanele alea, nu am gasit un cos de gunoi. 🙂

Oamenii, de o nesimtire si o prostie dusa la paroxism. Nici macar la piata n-am intalnit asa multime idioata, nici macar in Mega Image in zilele de sarbatoare. Oameni care te imbrancesc, care se pun in mijlocul drumului sa vorbeasca la telefon, care se pun in fata raftului sa vorbeasca intre ei in asa fel incat sa nu pot sa ajung la raft sa ma uit. Oameni care nu se uita pe unde merg si intra in tine, care se plimba la fel de incet ca la muzeu (dar tipa si rad la fel ca pe stadion, btw).

Cireasa de pe tort au fost copiii. Sute de copii… mai mici, mai mari, unii in carut cu suzeta in gura! Plansete, urlete, alegari, etc. Cum sa vii ma omule cu copil in carut la un targ de carte?! Nu te gandesti cat de mult incurci lumea care oricum abia are loc sa se deplaseze? Cum sa vii frate cu patru copii plangaciosi si hiperactivi?! De ce nu ii iei si la conferinte universitare?! Sa fim siguri ca deranjam restul populatiei.

Dupa trei ore de invartit printre rafturi, am iesit. Ma simteam ca iesit de la un concert punk. Pe langa faptul ca nu dormisem toata noaptea si eram rupt de oboseala, toata agitatia si nebunia de acolo m-a ametit ingrozitor, nici nu mai stiam pe unde s-o iau.

Am vrut sa aprind o tigara si sa stau jos undeva afara sa ma calmez/relaxez… dar guess what???? In toata zona aia imensa de la Romexpo NU EXISTA BANCI! Toata lumea statea pe jos si pe bordura… 😐

mda…

si in concluzie…

FUCK BOOKFEST !

 

Leave a Reply