Doua exercitii de antrenament mental

Aceste exercitii ne ajuta sa ne dezvoltam capacitatile mentale si sa ne imbunatatim concentrarea.

1. Supravegherea gandurilor (din cartea Initiere in Hermetism de Franz Bardon)

Asezati-va comod intr-un scaun sau culcati-va pe o canapea; relaxati-va intregul corp, inchideti ochii si urmariti 5 minute sirul gandurilor, incercand sa le retineti. La inceput veti observa aparitia unor ganduri ce tin de viata de zi cu zi, de servici, casa, griji etc. In fata acestor ganduri comportati-va ca un critic linistit, liber si independent. In functie si de situatia sau starea in care sunteti, aceste exercitii vor fi mai usoare sau mai grele. Nu este voie sa se piarda sirul gandurilor; sa nu uiti de tine, sa le urmaresti atent si constient. Nu este voie sa adormi! Daca obosesti mai bine intrerupi si lasi pe alta data cand crezi ca oboseala nu va interveni.
Exercitiul se va prelungi cu un minut in fiecare zi, astfel incat intr-o saptamana sa se ajunga la cel putin 10 minute de control si urmarire a gandurilor fara a devia deloc de la ele.

2. Motionlessness (din cartea Liber Null de Peter J. Carroll)

Aranjeaza-ti corpul intr-o pozitie confortabila si incearca sa ramai in acea pozitie cat mai mult timp. Incearca sa nu clipesti sau sa misti limba, degetele sau oricare alta parte a corpului. Nu lasa mintea sa zboare intr-un sir lung de ganduri ci mai degraba observa-te pasiv. Ce parea a fi o pozitie confortabila va deveni in timp chinuitoare, dar trebuie sa persisti ! Foloseste timpul liber din fiecare zi pentru a face acest exercitiu. Inregistreaza rezultatele intr-un jurnal. Nu trebuie sa fii satisfacut cu mai putin de 5 minute de exercitiu. Timpul potrivit pentru acest exercitiu este de 15 minute.

Yoga-Fire-Solarsystem-meditation

Discussion

Leave a Reply