Pentru parinti

oUn copil, dar mai ales unul care iti da batai de cap, jignit in public… nu te iarta, jignit acasa… te uraste.
o Decat sa-i freci ridichea unui copil, dar mai ales unuia care iti da batai de cap, ca a intarziat seara……. Mai bine invatati impreuna ce inseamna respectul.
o Orice copil, dar mai ales unul care iti da batai de cap, pisat cu prea multe intrebari despre scoala…. Te evita.
o Orice copil, dar mai ales unul care iti da batai de cap, cu zece mii de interdictii acasa…. Intr-o zi fuge cu prietenii.
o Un copil care iti da dureri de cap sau un adolescent caruia ii faci morala explicandu-i ce este bine pe lume se uita la tine cu seninatate, iar in mintea lui iti spune ca esti imbecile.
o Daca ai curaj sa vorbesti cu un copil care iti da dureri de cap sau cu un adolescent despre sex… vei invata multe.

Din cartea “Sexul: PROadolescentii, ingerii, dementia”.
Autor: Bebe Mihaescu, specialist in psihologie medicala, psihosexologie, psihologie transpersonala, psihosomatica, psihoterapie. Conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” din Iasi, unde preda psihologia medicala. Profesor asociat la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iasi, unde preda, la Facultatea de Psihologie si stiinte ale educatiei, psihosexologie si psihoterapie experentiala. Psihoterapeut de orientare experentiala.
Studii universitare de psihologie, drept si medicina. Cursuri si stagii de pregatire in Germania, Israel, Grecia, China si Japonia. Doctorat in Psihologie, masterat in psihoterapie. Licentiat NLP, master NLP. Formare in analiza tranzactionala si in hipnoterapie.
Membru al Societatii de Psihoterapie Experentiala Romane (SPER); presedinte SPER Iasi si directorul Revistei de Psihoterapie Si Psihologie Clinica editate de SPER Iasi. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Expert in arte martiale (centura neagra 4 dan karate).

Leave a Reply